Forbes ամսագիրը մեծածավալ հոդված է հրապարակել Հայաստանի գինեգործության մասին՝ երկիրը ներկայացնելով որպես «գինու ծննդավայրի նոր հավանական թագակիր»։
Հոդվածի հեղինակը Լեյն Ռանդոլֆը հիշեցնում է, որ հայկական գինեգործության պատմությունը ձգվում է շուրջ 6000 տարի՝ սկսած Վայոց ձորի Արենի-1 քարանձավից, որտեղ հայտնաբերվել է աշխարհի ամենահին գինեգործարանը։ Forbes-ը մեջբերում է հնագետ Գրիգորի Արեշյանին, ըստ որի՝ «առաջին անգամ մենք ունենք գինեգործության ամբողջական հնագիտական պատկերը՝ թվագրված 6100 տարի առաջ»։
Ժամանակակից արտադրության մեջ հատկապես կարևոր տեղ է տրվում բնիկ խաղողի տեսակներին՝ արենիին, «ոսկեգույն հատապտղին» և խաթունիին։ Շատ արտադրողներ կրկին կիրառում են ավանդական մեթոդներ՝ գինու հնեցում կարասեներում կամ հողի մեջ թաղված կավե անոթներում։
Հոդվածում առանձնացված են մի շարք հայկական արտադրողներ՝ Zorah Wines, InVino, Gevorkian Winery և Krya, որոնք ձևավորում են ոլորտի նոր կերպարը։
Վերջին տասնամյակում հայկական գինու արտահանումը կրկնապատկվել է, և «Made in Armenia» պիտակով շշերը հասանելի են Փարիզից մինչև Լոս Անջելես։